Follow my blog with Bloglovin

Iedereen die wel eens op curaçao is geweest, heeft Shete Boka Nationaal Park bezocht. Een prachtige plek aan de noordzijde van het eiland, waar de golven tegen de rotsen slaan. Een minder bekende plek is aan de noord-west zijde van het eiland…

Tijdens het plannen van een vakantie check ik ook altijd Google Maps. Echt een aanrader trouwens! Hierdoor kwam ik bij Westpunt op Curaçao een rond gat tegen dichtbij de kust. ‘Watamula hole’ stond er op de kaart. Na even wat afbeeldingen bekijken, had ik al snel gezien dat we dat moesten gaan bezoeken.

Gedurende de vakantie op het eiland kwam dan ook het moment om naar Westpunt te rijden, richting Watamula Hole. Na een stukje door een “woonwijk” en vervolgens over een verlaten, hobbelig zandpad kwamen we bij een klein parkeerterreintje waar zelfs beveiliging aanwezig was. Die hadden we niet verwacht. Twee man beveiliging.

Na even rondgelopen te hebben en een kleine versie van het Watamula Hole gevonden te hebben werden we door één van de twee beveiligers begeleid naar de echte! We waren dus verkeerd gelopen, haha!

Doordat de zee niet erg ruig was, kwam er geen water omhoog, maar konden we het wel mooi van dichtbij bekijken. Blijft gaaf zo’n natuurverschijnsel. Mooi!

Onze personal beveiliger/gids was zo enthousiast dat hij ons verder meenam richting de zee. Niet alleen Watamula Hole was mooi, maar de rotswanden, doorkijkjes en afgrond waren er ook nog! Supermooi!

Kortom, ga je naar Curaçao? Dan is Watamula Hole bezoeken zeker de moeite waard.

 

Share.

About Author

Bjorn reist, werkt, is graag samen met vrienden en kan niet zonder koffie. Nee, hij heeft niet zoveel vrije tijd als hij soms zou willen, want in de work-life balance zit het zwaartepunt vaak aan de ‘work’ kant. Gelukkig heeft hij wel een heeeele toffe baan. Je vindt Bjorn veelal in de Achterhoek, maar ook in de rest van de wereld vindt hij zijn weg.

2 Comments

 1. Goedendag, heeft Watamula nu beveiliging?
  Het idee dat de kans groot is dat je auto leeg gehaald wordt lijkt me niet fijn…al is t maar n tas met zonnebrand, handdoeken en snorkelspullen……
  Grt Jacqueline

  • Dutchy Travels on

   Hey Jacqueline,

   Bedankt voor je berichtje! Er stond inderdaad beveiliging bij Watamula hole. Echter, ik had niet het idee dat het erg onveilig was. Er liepen meerdere toeristen rond. Totaal geen onveilig gevoel.

   Groet,
   Bjorn

Leave A Reply