Je kent het wel. Al die apps op je telefoon die je nooit gebruikt, maar die wel geheugen van je telefoon vreten. Voor en tijdens het reizen gebruik ik meerdere apps. Hieronder vind je een selectie van vijf handige apps tijdens het reizen!

 

Citymapper
Dé uitdaging in grote steden is het reizen! Te voet, per fiets, taxi of natuurlijk het OV. In 36 steden over de hele wereld is Citymapper te gebruiken. Veel meer reisinfo dan je via google ontvangt! Real-time vertrektijden, vertragingsmeldingen en integratie van Uber en Fietsroutes. Superhandig dus!
Gratis, IOS en Android: www.citymapper.com

DuoLingo
De taal. Heb jij het woordenboekje van je nieuwste bestemming al gekocht? Ik wel, maar ik kan je ook vertellen dat deze vaak de kast in gaat tot het moment dat ik onderweg ben. Niet handig dus. Tjah, na een hele dag werken heb ik weinig zin om nog de taalboekjes in te duiken. Gelukkig is er een leuke vervanging van het woordenboek! Duolingo! Een gratis app, waar je op een leuke manier een vreemde taal kunt leren.
Gratis, IOS en Android, www.duolingo.com

Google translate
Een handige app als het gaat om snel een woord te vertalen als je in de supermarket staat, je een vraag hebt over een gerecht of je de weg zoekt. De app is heel simpel, maar helpt je soms wel om in een vreemde taal te communiceren. Mocht je er dus met het betere handen en voetenwerk niet uit komen, gebruik Google translate!
Gratis, IOS en android

Douane Reizen app
Weten wat je mee terug mag nemen. Handig! Je wilt namelijk niet dat je net een hele leuke herinnering aan je vakantie hebt gekocht en je het vervolgens bij de douane weer in moet leveren omdat het absoluut niet mee mag in het vliegtuig. Of dat je arriveert in Nederland en juist daar het product in beslag wordt genomen. Erger is misschien nog wel dat je bij aankomst alsnog flink geld moet betalen om het in te voeren…
Gratis, Ios en Android

Skype
Op reis heb je niet altijd tijd om te communiceren met het thuisfront, maar met Skype wordt dit wel wat makkelijker gemaakt. Waar ter wereld je ook verblijft, via een goede wifi-verbinding kun je gratis video- en audiogesprekken voeren. Heel erg leuk om eventjes bij te kletsen met de thuisblijvers en al jouw toffe verhalen met hen te delen.
Gratis, Ios en Android

Share.

About Author

Bjorn reist, werkt, is graag samen met vrienden en kan niet zonder koffie. Nee, hij heeft niet zoveel vrije tijd als hij soms zou willen, want in de work-life balance zit het zwaartepunt vaak aan de ‘work’ kant. Gelukkig heeft hij wel een heeeele toffe baan. Je vindt Bjorn veelal in de Achterhoek, maar ook in de rest van de wereld vindt hij zijn weg.

Leave A Reply