We blijven Hollanders. Hoe goedkoper, hoe beter. Voor mij is het sowieso altijd de uitdaging om alles goedkoper te krijgen dan de “vraagprijs”. Tijdens mijn reizen in Amerika verbleven we altijd in hotelletjes.

De hotels in de plaats van aankomst boeken we altijd van tevoren, maar de rest niet. De dag voordat je verder trekt, lekker even aan het zwembad een half uurtje op je iPad googelen naar hotels op de volgende bestemming. Drie hotels noteren en de adressen alvast in de tomtom invoeren. (erg handig, want dan hoef je nooit te “klungelen” als je druk op zoek bent naar je hotel.)

In Amerika kent men de AAA (American Automobile Association). Zeg maar het zusje van de ANWB. Dus? Hoor ik je zeggen. Ik kan je vertellen dat het echt loont om je ANWB pas (of die van familie) mee te nemen op vakantie in Amerika. Als je ter plekke een hotelkamer boekt en je ANWB-pas laat zien en aangeeft dat je Triple A hebt, krijg je eigenlijk overal korting.

Ik moet eerlijk bekennen dat we in (de totaal 8 weken) Amerika maar bij twee hotels nee te horen kregen. Verder ging er overal een leuk bedrag van de prijs af. Herkenden ze de pas niet? Dan zei ik heel netjes: “It’s the Dutch Triple A” en dat ging er in als zoetje broodjes.

Kortom, neem je ANWB-pas mee op je reis naar Amerika!

Tip: ook de AAA winkels in Amerika kun je met je ANWB-pas korting krijgen op producten, zoals je dat in Nederland in de ANWB winkels krijgt.

 

Share.

About Author

Bjorn reist, werkt, is graag samen met vrienden en kan niet zonder koffie. Nee, hij heeft niet zoveel vrije tijd als hij soms zou willen, want in de work-life balance zit het zwaartepunt vaak aan de ‘work’ kant. Gelukkig heeft hij wel een heeeele toffe baan. Je vindt Bjorn veelal in de Achterhoek, maar ook in de rest van de wereld vindt hij zijn weg.

Leave A Reply